¿Piromans?, no gracies

Ahir, la Devesa del Saler va ser afectada per un incedi, pareix ser que provocat, i aço ben mereix entrada en este blog. Una gran trompera que podia ser vista des de ben llunt. Es gran la tristor que un fet com este me produix, perque despres de que prou gent es desconsiderada en el mon vegetal, deixant per a on va fem, sense conciencia civica i ademes cegera prourbanita, tenim que soportar, ademes, gent que pegue foc a lo nostre, en intencions variades, des de fer mal simplement, a oscurs gran plans urbanistics ... en fi, que continuen una volta mes en agressions a la terra i a la gent nostra. I per supost a tot aço no tinguent prou, despres del passo, sense aire, ofegats pel fum, encara tenim que escoltar des de Canal 9, veus que continuament tartamudejen, reporters incapaços de parlar fluidament la seua llengua, ¿segur que es la seua?, corregint paraules i expresions mentre parlen, es desastroç, no he vist aço en ninguna atra cadena autonomica. El valencià normalitzat, es incomode per als valenciaparlants, i els efectes que produix son els mateixos al ensenyament d'atra llengua, en este cas, la catalana, i el process normal es pensar en valencià i traduïr al català ... fins que no pensem en català no parlarem català.
Pareix ser que, segons els comentaris d'atres persones, la llengua no importa, que n'hi ha'n realmentat problemes. Eixes persones son principalment les que se venen per quatre centims d'euro, perque quant u no te conciencia de si mateix, que mes li dona lo que li envolta i per això, des d'aci, d'estes llinees dir clarament, que com a consequencia, de qui soc, m'importen tots el problemes que m'afecten, tant a nivell de finca, de poble, de provicia, de comunitat de estat, de mon, de huma ... com vulgueu dir-ho: Lluitaré per la llibertat que he heretat.

Comentaris:
Ves en conter; pots evitar anglicismes com "blog" utilisant paraules valencianes com bitacora, diari, bloc, etc.


D' atra banda, la majoria de la gent que treballa en el C9 es castellaparlant. Ells nomes usen el catala per a parlar davant les cameres. Quan estes s' apaguen, parlen en espanyol entre ells.

O es que t' imagines a algun d' eixos presentadors dient "nadó, robatori, etc" als seus familiars?
 
Publicar un comentario

<< Inici

Este espai gracies a Blogger