Dia de la valencianitat

El dumenge pasat 2 d'Octubre, els valencians teniem l'oportunitat de gojar del dia de valencianitat i encara que personalment llevant el tema politic de Coalicio Valenciana, puc dic que vaig fruir compartint en la gent que va poder asistir, per proximitat a la capital, de l'actuacio de Vicent Segui, jocs per a chiquets i un molt bon plat de paelleta.
Me pareix perfecte que s'organisen este tipo d'actes, encara que el grandissim caracter politic que tenía, era la principal pega. Comprenc que unicament un partit politic tinga els diners i poder de convocatoria per a realisar una cosa com esta, pero este massa caracter politic es lo que ha fet que molta gent, en possibilitat d'asistir no ho faça, Coalicio Valenciana deuria haver tengut un caracter mes de patronisaor i haver deixat que grups culturals dirigiren l'acte.
Posiblement i com està l'assunt, crec que en el 2007 voraté a CV, pero aixo no dona carta blanca a que facen lo que els done la gana. I per ser conseqüent en u mateixa, vaig a donar uns puntets constructius i espere que siguen ven rebuts per esta formacio valencianista i qualsevol entitat cultural valencianista que faça actes publics, parlant per suspost en la meua casi inexperiencia en les Normes d'El Puig, normes en les que me base per a escriure estos textos, encara que malament, aixina que primer de tot disculpar-me per aço i pase a comentar-les:

La conclusio es que actualment, en este cas, la defensa de la llengua valenciana està supercoaccionada, per la Generalitat en la seua AVLC, la RACV en la seua nova normativa d'accents, la ya no "actual" normativa d'El Puig ... molta gent demana que esta ultima s'adapte mes al parlar actual i es simplifique. En fi, que els valencians tenim un maremagnum que mos te marejats i si els actes valencianistes no cuiden la llengua valenciana com toca, la gent continúa en la confusio actual que vivim i no sap qui el vol i qui el mata.
Personalment vaig a aplicar-me el conte, i per tant m'esforçare per a escriure millor en les Normes d'El Puig.

Comentaris:
No et preocupes si comets faltes d' ortografia. Aixo es normal al principi. Tots mos equivoquem quan estem deprenent i mes encara si tenim en conter la situacio de marginalitat i extraoficialitat del Valencià.

Lo que es realment patetic es que despres de tants anys de subnormalització en les escoles, els chiquets escriuen el catala en tot tipo de faltes d' ortografia. Novament es comprova lo que digue el Pare Fullana quan adverti que una ortografia catalana per al Valencià era algo contranatura.
 
Yo votare per CV. Pero no sera un vot incondicional. Si traixen als votants com feu Lizondo, li retirare la meua confiança i el meu vot ad eixe partit.
 
Escriure en el nivell en que ho fas sense haver estudiat les Normes d' El Puig te molt de merit. Felicitats pels teus esforços, perque vas pel bon cami.
 
Pel bon cami i ben acompanyat doblement bo. Moltes gracies Ferrer
 
Publicar un comentario

<< Inici

Este espai gracies a Blogger